Uzená rolka
Budeme potřebovat : 600 g uzené rolky
1 ks cibule, 1 ks pórek
1/2 lžíce sádla
400 g kysaného zelí
kmín, sůl
1 lžíce cukru
600 g brambor vařených ve slupce
100 g krupice ,100 g hrubé mouky
1ks vejce, 1 lžíce posekané pažitky
svazek kadeřavé petrželky na ozdobení
Postup : Uzenou roku vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Mezitím oloupeme cibuli a najemno posekáme, pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Rozehřejeme sádlo a cibulku a pórek na něm zpěníme. Potom přidáme kysané zelí, kmín, sůl, a cukr, zamícháme a podlijeme zhruba 100 ml vody. Při mírné teplotě dusíme přibližně 30 minut. Brambory oloupeme, nastrouháme najemno, přidáme krupici, mouku, vejce a sůl. Vypracujeme tuhé těsto, které rozdělme na dvě stejné části. Z každé vytvarujeme váleček o průměru asi 6 cm. Knedlíky vložíme do vroucí osolené vody a ihned je opatrně pomocí vařečky odlepíme ode dna. Vaříme zhruba 15 minut za občasného otáčení. Uvařené knedlíky vyjmeme a rozkrájíme na plátky. Uzenou rolku naporcujeme a upravíme na talíře spolu s kysaným zelím a bramborovými knedlíky, které posypeme posekanou pažitkou. Před podáváním pokrm ozdobíme kadeřavou petrželkou. Může také být jen s bramborami.
OBRÁZEK ZKOPÍROVÁN Z GOOGLE OBRÁZKŮ.